fredag 14 mars 2008

Doktorn ringde idag och sa att jag ska sövas på tisdag för dom ska göra en biopsi på "prickarna" i mina lungor. Dom sitter tydligen på ett svåråtkomligt ställe för dom har fått ringa in en narkosläkare från Sahlgrenska. "Prickarna " sitter i lungorna bakom skulderbladen.

Jag frågade doktorn varför jag har så låga värden, hon sa att det beror på att jag har något virus som inte har med "prickarna" att göra. Ska bli roligt att se vad som händer med det.

torsdag 13 mars 2008

Idag åker vi hem.
Värderna har gått ner lite men jag har fått en antibiotika jag ska äta hemma.
Infektionsvärdet har också gått ner (till 19) och det är ju bra.
Hb ligger på 93, vid 80 får jag "påfyllning".
Trombocyterna ligger på 136 men dom klarar sig länge till, "påfyllning" vid 10 så det är ett tag kvar.
Vita har faktiskt gått upp till 1,8.
Neutrofila ligger på 0,2.

onsdag 12 mars 2008

Jag kommer inte hem idag. Dom vill ge mig antibiotika i CVK:n i natt, vi får se om jag kommer hem imorgon. Det beror på mina blodvärden, dom var inte så bra idag.
Hb låg på 101, det ska ligga på minst115.
Lpk, det är dom vita, ligger på 1,7 ska vara 9-10, men dom tar slut när dom används till tex infektion.
Tpk, trombocyterna 142 det är dom ända som är bra. Fast inte som dom ska vara, ca 100 för lite.
Neutrofila ligger på 0,8, det finns inget riktigt värde på dom. Dessa ska bli mera när man har en infektion men dom har gått ner. Det kan bero på att dom tog blod i början av en infektion så dom har inte hunnit "komma igång".
Infektions värdet, när man inte har en infektion, ska vara 5 eller mindre. Mitt crp ligger på 25, det är inte mycket men det tyder på att jag har eller håller på att få en infektion.

Lite roliga nyheter. Det dom hittade i lungorna och levern har blivit mindre och dom hittade inga i huvudet.

tisdag 11 mars 2008

Klockan 16.30 började jag frysa så pappa tog tempen på mig, den låg på 38,5 grader.
Vi ringde upp till Drottning Silvias barn och ungdoms sjukhus, dom bad oss vänta en timma och ta tempen igen.
17.30 var tempen uppe på 39,2 så vi ringde upp igen. Denna gången fick vi åka upp. När jag och pappa kom upp till sjukhuset så har febern gått upp till 39,7. Dom tog blododling och jag fick en alvedon.
Forstättning följer.
Idag (11/3) fick jag reda på att senast dom röntgade mig så hade dom inte bara sett "förändringar" i lungorna utan också i levern.
Det finns ett virus man kan få efter en benmärgstransplantation som visar sig som "vita prickar" i levern och lungor, viruset som kallas EBV, sätter sig också i hjärnan.
Så idag har dom röntgat levern, lungorna och hjärnan, svaret kommer på Torsdag.
För att bli av med EBV (på benmärgstransplantaterade) så måste man göra en ATG behandling. Om du inte läst i min blogg tidigare så finns förklaring till ATG här.